Spændende seværdigheder på Djursland

Området omkring Albertinelund Camping byder på spændende attraktioner, hyggelige by- og café-liv, smukke skove og en masse gode oplevelser.

Noget af det smukkeste natur

Du kan både opleve fantastiske flade sandstrande og bakket, kuperet landskab, som er fantastisk til vandring og gåture.

Forlystelsesparker og cykelture

Nærområdet byder på nogle af de største og mest besøgte forlystelsesparker og museer i Skandinavien. Dette gør Djursland til et attraktivt feriemål, for både store og små.

Oplevelser og seværdigheder

Djurs
Sommerland

Djurs Sommerland

Oplev Danmarks bedste rutschebaner, det kæmpestore Vandland og over 60 sjove forlystelser for hele familien. Oplev hvorfor parken er kåret til “Årets forlystelsespark i Danmark” fem år i træk.

Ree Park

Ree Park

I Djurslands store safaripark får du masser af vilde indtryk. På din rejse gennem parkens fire verdensdele oplever du en verden fuld af fascinerende dyr som geparder, løver, aber og mange andre dyr.

Kattegatcentret

Kattegatcentret

Kattegatcentret er et stort, dansk akvarium med mere end 250 arter af havdyr – heriblandt sæler, fisk og hajer, der lever i Kattegat, samt mange tropiske arter af fisk og hajer. Kattegatcentret er beliggende i Grenaa helt ud til Kattegat

Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Dyrepark

Midt på Djursland ligger Danmarks mest naturlige dyrepark. En skøn attraktion i Midtjylland, hvor der er masser af plads til både dyr og mennesker.

Nationalpark
Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

Opkaldt efter Mols Bjerge, dækker området i alt et landareal på cirka 150 km² og 30 km² hav. Her kan du vandre, ride, deltage i guidede ture og friluftsaktiviteter eller besøge de mange seværdigheder.

Sostrup Slot

Sostrup Slot

Rigtig mange mennesker lever i en virkelighed, hvor de sjældent stopper op for at mærke livet, men halser af sted for at nå det hele. På Sostrup kan vi trække os lidt tilbage, tage en pause, unde os selv at reflektere over vores liv og dets mønstre.

Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin

Den lille halve kilometer ud ad dæmningen til Kalø Slotsruin er en rejse godt 700 år tilbage i tiden. Træd tilbage i historien og oplev Kalø Slot.

Munkholm Zoo

Munkholm Zoo

Munkholm Zoo byder på oplevelser for hele familien. Med mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter, er man garanteret en spændende og oplevelsesrig dag når man kommer på besøg.

Randers Regnskov

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have hvor du færdes i samme rum og samme varme fugtige klima som hovedparten af vores dyr og planter.

Lübker
Golf Resort

Lübker Golf Resort

Lübker Golf & Spa Resort udgør pejlemærket for golf-, wellness- og familieoplevelser i særklasse. Et imponerende golfanlæg med luksuriøse spafaciliteter samt Subtropisk Bad.

Restauranter og caféer

Hotel
Gjerrild Kro

Hotel Gjerrild Kro

Hotel Gjerrild Kro er en gammel kongelig privilegeret kro, beliggende helt ude på spidsen af Djursland. Med Gjerrilds landidyl og hav, byliv eller seværdigheder i nærheden, er der både ro til fordybelse, samt plads til aktiviteter og høj puls.

Fjellerup Vaffelbageri

Fjellerup Vaffelbageri

Er i på udkig efter en kold is i den varme sommertid, er Fjellerup Vaffelbageri helt sikkert et besøg værd. Her er mulighed for både hjemmelavede isvafler, masser af kugler og hjemmelavet guf.

Havne Grillen

Havne Grillen

På Havne Grillen i Glesborg (2km væk langs kysten), kan i få en Bønnerup Vaffel, der er hele turen værd. Her kommer mange folk til havnen, dels for at få en isvaffel men også for nyde udsigten fra havnemolen.

Møllefisk

Møllefisk

Møllefisk er den lokale fiskemand i Glesborg, du skal besøge, hvis du skal have frisk, nyfanget fisk. I butikken finder du friske fisk fra havnens egne kuttere og et udvalg af andre fisk og specialiteter.

Glesborg Torvets
Pizza & Grill

Glesborg Torvets Pizza & Grill

Er det pizza, burger og pommes frites der frister, er det lokale pizzaria i Glesborg altid et sikkert hit.

Gjerrild Gæstehus

Gjerrild Gæstehus

I vores sommerkøkken tilbyder vi en skøn, sund og farverig buffet, som kan nydes både morgen og aften i ugerne 27-31.

Skov, natur og strand

Emmedsbo skov

Emmedsbo skov

Emmedsbo Skov er et besøg værd, hvor man kan gå en tur i indhegningen, og møde dyrene helt tæt på.

Cykeltur ved
Mols Bjerge

Cykeltur ved Mols Bjerge

Cykelture på de mange bakker vil helt sikkert give sved på panden, men de byder også på mange oplevelser og flotte udsigter.

Se rute »

Gåtur ved
stranden

Gåtur ved stranden

Få minutters gang fra campingpladsen, ligger Djurslands bedste strand i naturskønne omgivelser – et ideelt sted at solbade, grave i sandet, spille bold eller frisbee eller bare gå en hyggelig tur.

Mountain Bike

Mountain Bike

Mountainbikecykelstierne er en god måde at komme rundt og se noget af området, men samtidig få rørt sig på en sund måde.

Se rute »

Jagtslottet

Jagtslottet

Jagtslottet i Rønde, er opført i 1898 til Martin Johan Jenisch. Slottet er fyldt med historie og et besøg værdigt.

Karlby og
Sangstrup klinter

Karlby og Sangstrup klinter

Karlby Klint hænger sammen med den endnu højere Sangstrup Klint, kun adskilt af en bred ådal, og man kan gå langs vandet til både Gjerrild Klint og Sangstrup.

Jernhatten

Jernhatten

49 meter of havets overflade, står Jernhatten som et isoleret bakkeparti. Her man man se til øen Hjelm, hvor Marsk Stig søgte tilflugt efter at være blevet dømt fredsløs for mordet i Finderup Lade på Kong Erik Klipping i år 1286.

Byer i nærheden

Bønnerup

Bønnerup

Bønnerup (2,5 km væk langs kysten – 5 km. langs landevej) Her finder du både havnemiljø, havnens røgeri Møllefisk og en brugs.

Glesborg

Glesborg

Glesborg ligger ca. 7 km væk fra campingpladsen, og her er der mulighed for at handle i Superbrugsen og Fakta.

Grenå

Grenå

En af de lidt større omkringliggende byer er Grenå, der ligger ca. 20 km væk. Besøg evt Grenaas Wikipedia side her, for mere info.

Århus

Århus

I Århus (55 km.) er der rig mulighed for shopping, café- og bagerbesøg, bowlinghal, ARoS, kulturelle oplevelser og meget mere. Besøg evt Aarhus’ hjemmeside her.

Randers

Randers

Randers ligger ca. 55 km, og er også en større by, hvor der er rig mulighed for forskellige aktiviteter, f.eks. Randers Regnskov. Besøg evt Randers’ hjemmeside her.

Museer og historie

ARoS Museum

ARoS Museum

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Med omkring én million årligt besøgende, er ARoS det mest besøgte kunstmuseum i Skandinavien.

Gl. Estrup
Herregårdsmuseet

Gl. Estrup Herregårdsmuseet

Gammel Estrup er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde, og herregårdens historie kan føres helt tilbage til 1300-tallet.

Glashuset
Bønnerup

Glashuset Bønnerup

Glashuset i Bønnerup (2km.) indeholder alt det nyeste inden for brugskunst. Du kan her finde søde og smarte ting til hjemmet hvor du kan købe en souvenir med hjem.

Glasmuseet
Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet (50km.) udstiller moderne international glaskunst og har en samling på 1500 værker skabt af 700 kunstnere fra 40 lande. Museet viser 6-8 særudstillinger om året enten af en enkelt glaskunstner eller af sammensatte grupper.

Keramiker
Eva Thomsen

Keramiker Eva Thomsen

Eva Thomsen har eget værksted i Mørke (38km.) og sælger sine ting i Århus i butikken “Lertøj” i Badstuegade (66km.)

Se video »

Memory Lane
Rockmuseum

Memory Lane Rockmuseum

Muséet (58km.) Danmarks første rock-, pop- og ungdomsmuseum. Det unikke museum er med fokus på musik- og ungdomsliv fra 1950erne til i dag.

Djurslands Jernbanemuseum

Djurslands Jernbanemuseum

Djurslands Jernbanemuseum blev etableret i 1981. Her kan du fordybe dig i Jernbanens mangeårige historie.

Dansk Motorsamling

Dansk Motorsamling

Dansk Motorsamling (17km.) er idag Nordeuropas mest omfattende samling af historisk maskineri, med mere end 450 forskellige motorer. Idag spænder samlingen over maskineri produceret 1868 – 1960.

Den Gamle By

Den Gamle By

Den Gamle By er et frilandsmuseum for bykultur på i Aarhus Midtby. Det er verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.

Book et ophold

..og lad os give dig oplevelser og ferieminder for livet.

Book din ferie »Kontakt os »